Messi spavao s peharom prvaka svijeta, legenda otkrila njegov veliki plan za naredno SP

.
Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi objavio je fotografiju na kojoj je prikazano kako spava s peharom svjetskog prvaka, a legendarni argentinski as Jorge Valdano tvrdi da mu je čak otkrio da će igrati i na narednom Mundijalu 2026. godine.

 

Messi je s reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, te je tako je napravio veliki korak u borbi za epitet najboljeg nogometaša svih vremena, a dugo očekivani trenutak s peharom svjetskog prvaka podijelio je na Instagramu i srušio sve rekorde.

Dan poslije, Messi se fotografisao u krevetu sa šampionskim peharom, te je za dva sata skupio gotovo 15 miliona lajkova.

U međuvremenu, argentinska legenda Jorge Valdano tvrdi da je razgovarao s Messijem prije Mundijala i da mu je nogometaš PSG-a nagovijestio da će i dalje igrati za Gaučose ako osvoje titulu.

Objavu pogledajte OVDJE. 

"Kada sam ga intervjuisao prije Svjetskog prvenstva, dok su kamere bile ugašene, rekao mi je da će u Kataru igrati na svom petom Svjetskom prvenstvu, ali i da nijedan nogometaš nije igrao šest. Rekao mi je da je to nemoguće i dodao je da će ako postane svjetski prvak, nastupiti i na narednom Mundijalu", izjavio je Valdano za Cadena Cope.

U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da je odmah nakon utakmice protiv Francuske otkrio da se ne povlači iz reprezentacije, tako da je vrlo moguće da će pokušati igrati i na narednom Mundijalu ukoliko ga povrede zaobiđu, a tada će imati 39 godina.

 

Foto: Instagram