Milan je slavio na jednom od najtežih gostovanja za povratak na vrh, vratio se Ibrahimović

123
Trijumf Rossonera nad Napolijem

Milan je, poput ranjene zvijeri, ponovo pokazao najviše kada je najpotrebnije. Rossoneri iza sebe imaju dva kiksa (remiji s Udineseom i Salernitanom), ali je na gostovanju kod Napolija, baš kao i nedavno kod Intera, došao do zlata vrijedna tri boda.

 

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, niti većih šansi, ali je već u 49. minuti došlo do promjene rezultata. Davide Calabria je šutirao, iskusni lisac Olivier Giroud na pravom mjestu i loptu šalje u mrežu Napolija.

Potom je uslijedila inicijativa Napolija, Milan se više posvetio odbrani svog gola i kontranpadima, ali do kraja se rezultat nije mijenjao.

 

U ovom meču igrao je i bh. reprezentativac Rade Krunić, koji je u 68. minuti zamijenio Sandra Tonalija, dok vrijedi napomenuti da se vratio Zlatan Ibrahimović, koji je ušao umjesto Rafaela Leaa u 89. minuti i njegov povratak u završnici sezone svakako će biti od velikog značaja za Milan.

Ovo je bila 18. pobjeda na 28. meču za Milan, koji je sa 60 bodova ponovo zasjeo na vrh tabele, dok Inter ima 58 i jednu utakmicu manje. Napoli je treći na tabeli sa 57 bodova. U Top 4 je još Juventus sa 53 boda.

Milanov osnovni cilj je plasman u Ligu prvaka, ali navijači žele Scudetto i to nije nerealan cilj s obzirom na to kako igraju nogometaši pod vodstvom trenera Stefana Piolija. Velike utakmice uglavnom dobijaju, još da prestanu prosipati bodove u onim "malim" mečevima.

Milanu za šest dana slijedi domaći duel s Empolijem, dok će Napoli na teško gostovanje kod Verone.