Mirza Varešanović pred FK Igman Konjic: 'Europa nije uspjeh, titula je cilj'

.
Trener FK Sarajevo Mirza Varešanović je na press konferenciji prije posljednjeg kola Premijer lige BiH potvrdio da Koševo napušta izrazito bitan fudbaler za klub koji vodi.

Naravno, riječ je o Dalu Varešanoviću, a njegov otac Mirza rekao je kako mu je vrijeme za nove izazove. 

 

"Imamo veliki broj ponuda. Svakodnevno stižu. Mislim da mu je vrijeme da ide s obzirom na sve što je preživio posljednjih šest mjeseci", izjavio je Varešanović. 

Povodom meča protiv FK Igman Konjic, Varešanović je pohvalio ekipu koju vodi bivši trener Bordo kluba Husref Musemić

 

"Pokazali su da su veoma dobra ekipa. Imaju imperativ rezultata, ali mi imamo imperativ da ostavimo dobar utisak i da završimo sezonu na pravi način. To je pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat", rekao je Varešanović. 

Glede naredne sezone, trener FK Sarajevo bio je izričit - cilj je titula

"Uvijek sam govorio da nama samo treba vremena jer je došlo puno igrača i puno stranaca. Novi jezik, nova liga, novi mentalitet, tradicija… To zahtijeva malo više vremena da se oni naviknu na tu novu okolinu. To se i pokazalo.

Sada kao slavimo jer smo izašli u Evropu, ali to nije Sarajevo. Ne smijemo se zadovoljavati Evropom. Sticajem okolnosti, za nas je ovo veliki uspjeh, ali moramo se vratiti na prave staze. Jedini pravi uspjeh za nas je titula. Nikako ovako. Iduće sezone je titula cilj", rekao je Mirza Varešanović. 

Utakmica između FK Sarajevo i FK Igman Konjic igra se sutra, 28. maja,  s početkom u 17:00 sati. 

 

Foto:Arhiv