Mladi Zmajevi deklasirali Austriju: Pogodak sa centra za veliko slavlje

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je do velike pobjede u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u svojoj dobnoj skupini, slavivši sa 1:3 u utakmici protiv Austrije.

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično mirno i nije ponudilo niti jednu ozbiljniju priliku, te je prvi period ove utakmice bio poprilično razočaravajući. Obje ekipe pokušavale su se pozicionirati u odnosu na protivnika, a na kraju prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka.

Ipak, obje reprezentacije u drugom dijelu susreta uspjele su nadoknaditi neprikazanu igru i obradovati gledaoce koji su u velikom broju došli podržati svoje nogometaše.

Prvenstveno, do vodstva su došli mladi Zmajevi, sjajnim golom Herića u 53. minuti i na taj način je otvorena prava mala golijada na ovom susretu.

Samo dva minuta kasnije, prednost BiH nad Austrijom povećao je maestralni Hasić, koji je pogotkom sa centra donio vodstvo od 0:2.

Ni Austrijanci nisu mnogo čekali kako bi uzvratili udarac, te je Monsberger u 57. minuti pogodio za smanjenje zaostatka.

Do kraja susreta gledali smo još jednu sjajnu akciju gostiju iz BiH, a konačan rezultat utakmice postavio je mladi Mujić pogotkom u 84. minuti, čime su Zmajevi slavili veliku pobjedu u ovom susretu, te obezbijedili dobru poziciju za nastavak kvalifikacija.

 Podsjećamo, BiH se nalazi u grupi sa Danskom, Francuskom i Austrijom, a ovom pobjedom uspjela je osvojiti prva tri boda, nakon što ih je Francuska u prvoj utakmici deklasirala sa 3:0.

Kada je riječ o ostatku grupe Danska je prva na tabeli, sa 6 bodova, a upravo je to naredni protivnik mladih Zmajeva.