MNK „Bubamara“ pobjedom u Velikoj Kladuši učvrstila se na vodećem mjestu tabele

.

U okviru 5. kola Prve futsal lige FBiH – grupa 4 u Velikoj Kladuši odigran je derbi susret između MNK „Mujo Hrnjica“ i MNK „Bubamara“ iz Cazina, a slavili su gosti rezultatom 3:5. MNK „Bubamara“ je u prethodnim utakmicama ostvarila sve pobjede, a da su u Veliku Kladušu došli sa istim ciljem pokazala je njihova igra u prvom poluvremenu kojeg su okončali rezultatom 0:4 u svoju korist.

U prvom dijelu utakmice domaći igrači su u žaru borbe, brzo napravili veliki broj prekršaja, što će se kasnije ispostaviti i kao ključni podatak utakmice, kao i razlog prvog prvenstvenog poraza. U nastavku susreta domaćini su uspjeli postići tri pogotka. Dvostruki strijelac bio je Edvin Pašić, koji se kao i golman Elvir Neskić nažalost povrijedio u ovoj utakmici, a treći pogodak djelo je Edina Alibegića. Velikokladuška publika je i ovog puta pokazala svoju vjernost uz fer i korektnu podršku, tako da su tribine u Gradskoj sportskoj dvorani bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Kako su poručili iz kluba, glavni cilj do narednog vikenda jeste sanirati povrede kako bi se što bolje pripremili za utakmicu 6. kola narednog vikenda, kada u Veliku Kladušu stiže FK „Konjodor“. Ovi klubovi su na otvoru sezone u 01. kolu u Bužimu remizirali rezultatom 5:5, a ne sumnjamo da nas i u Velikoj Kladuši očekuje odlična utakmica. Ovaj susret na programu je u subotu, 11. decembra s početkom u 19:00h.