Mostarski medij: "Napustite muslimansku reprezentaciju koja igra pod zastavama s ljiljanima"

.
Zar da Hrvat nastupi u ovakvom ambijentu gdje se ističu zastave muslimanske vojske pod kojim su pobijeni toliki Hrvati, piše u tekstu

Mostarski portal ABC mišljenja je da su najvatreniji navijači BiH priredili "veliku i sramotnu koreografiju" uoči početka utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

- Preko cijele tribine BH Fanaticosi priredili su "užasno sramotnu koreografiju ljiljanima tzv. ratnim zastavama muslimanske vojske - napisao je mostarski portal, uz napomenu da u tekstu ispod zastave s velikim ljiljanom piše "Vječno cvjetaj u inat dušmanima".

Portal tvrdi i da je na startu utakmice stadion Bilino Polje "zagrmio" porukom "Vico ped...", što je jasna poruka upućena predsjedniku Nogometnog saveza BiH Vici Zeljkoviću.

- Zaista bi se svaki Hrvat i Srbin trebali zapitati šta rade u muslimanskoj reprezentaciji BiH? Ovo je skandalozna sramota! Zar da Hrvat nastupi u ovakvom ambijentu gdje se ističu zastave muslimanske vojske pod kojim su pobijeni toliki Hrvati (Uzdol, Grabovica, Doljani, Buhine kuće i još stotine drugih).Treba jasno napomenuti da navijači sa ovakvim zastavama ne mogu ući ni na jedan stadion hrvatskih ili srpskih klubova u BiH, piše ABC portal koji na kraju teksta apeluje na nogometaše hrvatske nacionalnosti da napuste reprezentaciju BiH.