Mourinho u Romu dovodi nogometaša koji godinu i po ne igra zbog optužbi za silovanje

.

Trener Rome Jose Mourinho, prema jutrošnjim navodima engleskih medija, spreman je ponuditi ugovor trenutno velikoj nepoznanici u svijetu nogometa, Masonu Greenwoodu.

Greenwood već godinu i po ne igra nogomet, niti je mogao trenirati pošto ga je tadašnja i sadašnja partnerica optužila za pokušaj silovanja i nasilničko ponašanje.

Dugo je mladi nogometaš bio u kućnom pritvoru, a u februaru ove godine sve optužbe protiv njega su povučene nakon što je policija Manchestera objavila da se više ne suočava s kaznenim postupkom. Razlog je bio taj što su se ključni svjedoci povukli iz slučaja, a novi videomaterijali izašli na vidjelo.

Greenwood (21) odlučio je nastaviti karijeru, no ne u Manchester Unitedu, u kojem više nema mjesta. Pojavili su se brojni klubovi izvan Evrope koji bi ga rado doveli u svoje redove, a danas je engleska javnost donijela iznenađujuće vijesti o tome da bi ga rado u svojoj Romi želio vidjeti Jose Mourinho.

Prema pisanju Britanaca, Mourinho je sam kontaktirao Greenwooda da mu se pridruži u Romi kao posuđen igrač iz Uniteda dok na Old Traffordu još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o njegovom statusu. Jasno je da za United više neće igrati, ali ima aktivan ugovor s klubom.

Mourinho je navodno razgovarao i s Greenwoodom i s njegovim ocem te im poručio da je najbolji izlaz iz situacije da odmah počne igrati nogomet.

Ako je neko uvjeren u kvalitete Masona Greenwooda, to je upravo Mourinho. Slavni portugalski trener započeo je karijeru Greenwooda tako što ga je kao 16-godišnjaka izabrao za američku turneju 2018. godine. Kod Mourinha je prvi put i dobio šansu da zaigra.