A može da se kupa u novcu: Fudbalska ikona luksuznog Mercedesa zamijenila pohabanim Fiatom

.
Nije skinuo osmijeh s lica

 

Igrači koji su se dokazali u malim klubovima te su uspješno rušili velikane imaju posebna mjesta u srcima istinskih fudblaskih romantika. To je bio i slučaj sa legendarnim ćelavcem koji je početkom ovog stoljeća bio zaista briljantan.

Kada je Serije A bila na svom vruhnucu uspio je postići čak 19 golova kao član ekipe koja se borila za opstanak. Svojim partijama nikog nije ostavljao ravnodušnim i bio je član famoznog tria zaduženog za skidanje skalpa daleko bogatijim klubovima.

U Italiju je stigao kao 21-godišnjak. Plaćen je tada sasvim solidnih 7 miliona eura. Iako je u prvoj sezoni isapo iz lige, ekspresno je vratio svoj klub u društvo najboljih te je zajedno sa Mirkom Vučinićem i Valerijem Bojinovom ispričao jednu od najboljih priča calcia.

Fudblaski nostalgičari se odlično sjećaju ekipe Leccea sa početka ovog milenijuma kada je napad predvodio Javier Chevanton, legendarni Urugvajac koji je odavno u penziji.

Chevanton je trenutno član omladinskih selekcija Leccea. U karijeri je zaradio dovoljno novca, da može imati šta poželi, ali njegova posljednja objava je izazvala dosta pažnje.

Naime, Urugvajac se donedavno vozao u skupcojenom i luksuznom Mercedesu, a od prije nekoliko dana postao je vlasnik pohabanog Fiata kojeg koristi za dolaske na trening.

Sluteći po objavama na društvenim mrežama Chevanton voli da živi na visokoj nozi, pa odluka da luksuzni automobil zamijeni polovnim vozilom dolazi kao pravo iznenađenje.

Nekada odlični napadač vrlo često ističe svoje bogatstvom, posebno se to odnosi na skupocjenu odjeću i kao i dodatke poput sata Rolex.

Intersantno da je za Lecce igrao kada je ovaj klub bio u Seriji C, a on na zalasku svoje karijere.

"Tada sam igrao za minimalac, dobijao sam 900 eura plate, a trošio 1200 samo za kiriju. To sam radio za Lecce, igrao bih i besplatno. Tu sam želio i završiti karijeru, ali mi nisu dali", rekao je on prošlog mjeseca.

Ipak, u međuvremenu je izgladio odnose sa rukovodstvom te je postao trener Lecce Primavere.

Tokom igračkih dana igrao je sjajan fudbal u Monacu i Sevilli koji su kombinovano za njegovo dovođenje potrošili 15-ak miliona eura. 

Njegov najsušpješniji period je svakako bio u Andaluziji gdje je osvojio niz trofeja, uključujući i Europa ligu, ali je ostao vjeran Lecceu. Na kraju se i skrasio u gradu na jugu Italije.