Mulalić nakon velike pobjede Željezničara: Dobro je da momci vjeruju u ono što radimo

mulalic

Trener Željezničara Edis Mulalić bio je izuzetno sretan i raspoložen nakon pobjede protiv Zrinjskog u Mostaru u duelu 2. kola m:tel Premijer lige BiH.

Foto: N1

Mulalić je nakon utakmice rekao da mu je najviše drago što su njegovi igrači do kraja vjerovali u pobjedu.

"Ne bavim se puno statistikom, niz se prati, ali se mora pratiti konstalacija šta i kako se dešava. Teška utakmica, mislim da smo ušli dobro u utakmicu, a moje mišljenje je da smo jeftino primili gol jer smo čitavu sedmicu trenirali ulazak Bilbije na prvu stativu. Poslije smo jurili, a dobro je da momci vjeruju u ono što radimo, i kada to prenesemo na teren, rezultat teško može izostati. Ovaj put nas je nagradilo i ovo je velika pobjeda za nas, posebno protiv prvaka. Zrinjskom želim sreću i prolazak u narednu fazu u Evropi", rekao je Mulalić i nastavio:

"Moramo vjerovati u ono što radimo, da tražimo da igramo i da smo stalno na protivničkoj polovini."

Željezničar će u narednom meču igrati protiv Širokog Brijega na svojoj Grbavici, a nema sumnje da će navijači Plavih ispuniti stadion i pružiti veliku podršku svojim igračima nakon današnja tri boda u Mostaru.

U prvom kolu je Željezničar, podsjećamo, iznenađujuće remizirao protiv Leotara rezultatom 1:1.

S druge strane, Jakirović nije bio zadovoljan onim što je vidio od svojih igrača.

"Vi mene ne poznajete ako mislite da smo potcijenili nekoga. Čestitam Željezničaru na pobjedi, iskoristili su igrača više, a mi smo izgubili nakon godinu dana u prvenstvu. Sezona je tek počela i idemo dalje", rekao je Jakirović i nastavio:

"Može ostaviti traga ovaj poraz, ali vidjet ćemo. Moramo imati više energije u meču u Evropi, tamo smo dobili prvo poluvrijeme, a ovdje se igra tek drugo."