Musa nakon osvajanja Kupa Kralja stigao u BiH: Idemo po dvije pobjede!

G

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci Džanan Musa stigao je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

 

 

 

Musa će se pridružiti ostalim reprezentativcima na pripremama pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Prilikom dolaska u Sarajevo, Džanan je odvojio vrijeme za brojne prisutne fanove, a jedan sretni dječak dobio je čak i potpisane patike. 

Također, u Sarajevo su s njim stigli njegova vjerenica Adna, kao i njegovi roditelji. 

 

Podsjećamo, naša reprezentacija igrat će 23. utakmicu na Kipru u okviru kvalifikacija, dok će tri dana kasnije ugostiti selekciju Francuske. 

Inače, Džanan Musa je sinoć osvojio svoj prvi trofej Kupa Kralja, nakon što je njegov Real Madrid slavio u El Klasiku protiv Barcelone rezultatom 96:85. 

Pogledajte dolazak našeg reprezentativca u Sarajevo. 

 

Nakon toga, Musa se obratio i prisutnim medijima. 

- Zadovoljan sam osvajanjem Kupa. Znali smo da neće biti lagano. Svoju igru smo sproveli u djelo i osvojili turnir koji je meni falio u karijeri i veoma sam sretan zbog toga -  rekao je Musa. 

Nakon toga upitan o iskustvima igranja utakmica pod pritiskom, na šta je reprezentativac BiH kazao da će pokušati to apliciarti na reprezentaciju. 

- Treba nam doza discipline i ozbiljnosti koju imamo mi u Realu. Pričat ću s momcima o svemu tome. Sad sam igrao 30 minuta u finalu i ostvario tu vrstu ozbiljnosti - kazao je Musa, dodavši da je umoran poletio iz Madrida za Sarajevo, ali da je sletio odmoran: 

- Napunio sam se novom energijom kad sam sletio u Sarajevo. Ovo je moja kuća i ovdje se napunim novom energijom i jedva čekam da se priključim saigračima u reprezentaciji i da probamo ostvariti dvije pobjede. Svi znamo s kakvim sastavom dolazi Francuska, ali mi moramo napokon shvatiti da smo reprezentacija koja se može nositi sa svima. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dvije pobjede.