Na današnji dan Zmajevi prvi put slavili na Mundijalu (VIDEO)

Na današnji dan, prije tačno četiri godine, naši Zmajevi savladali su Iran sa rezultatom 3:1 i ostvarili prvu historijsku pobjedu Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu.  

To je bio prvi put da je BiH uopće nastupila na Svjetskom prvenstvu koje se 2014. održalo u Brazilu.

Tadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, na teren je poslao sljedeći sastav: Begović, Vršajević, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Sušić, Bešić, Pjanić, Hadžić, Džeko, Ibišević, dok su u drugom dijelu utakmice priliku dobili Vranješ, Salihović i Višća.

Nakon poraza od Nigerije, BiH je izgubila šansu za plasman u osminu finala, ali se ipak od Svjetskog prvenstva htjela oprostiti bar jednom pobjedom.

Meč protiv Nigerije će posebno biti upamćen po tome što je reprezentacija BiH doživjeli veliku nepravdu kada je naš dijamant postigao regularan gol koji je odmah poništen od strane sudija. 

Naš nacionalni tim je okončao grupnu fazu SP-a sa dva poraza i jednom pobjedom. Povijesna pobjeda za BiH u posljednjem meču postignuta je golovima Edina Džeke, kojeg je stručni žiri izabrao za igrača utakmice između BiH i Irana, Miralema Pjanića i Avdije Vršajevića.

Prisjetimo se historijske pobjede naše reprezentacije u Brazilu!