Nastavlja se Premijer liga BiH: Jedna utakmica na rasporedu danas

sport
Peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine počeće večeras u Banjaluci gdje u goste Borcu dolazi Sloga.

 

Fudbaleri Borca će u petom kolu Premijer lige BiH dočekati dobojsku Slogu na Gradskom stadionu večeras od 20 sati.

Ova utakmica je prvobitno trebala biti odigrana na dobojskim "Lukama", ali su klubovi zamijenili domaćinstvo, iz kako je navedeno tehničkih razloga.

Borac je do sada odigrao dvije utakmice u Premijer ligi. Nakon blijede utakmice i poraza na Grbavici od Željezničara, u prošlom kolu su odigrali dosta dobro protiv Igmana i nanijeli timu iz Konjica prvi poraz. Bilo je 4:1 za tim Vinka Marinovića i na tom talasu dobrog raspoloženja Banjalučani ulaze u današnji susret sa željom da ostvare još jednu pobjedu.

Sloga je sa druge strane odlično krenula, savladala je Sarajeva na stadionu "Asim Ferhatović- Hase", a onda su doživjeli dva minimalna poraza u jako tvrdim utakmicama na gostovanjima kod Igmana i Zvijezde 09. Oba puta su izgubili po 1:0. Ono što je zanimljivo je da je Sloga do sada igrala samo u gostima, ovo će im večeras biti četvrta utakmica, a do kraja polusezone se vjerovatno i neće vraćati na svoj stadion jer bi trebalo da uslijedi dizanje travnjaka i postavljanje hibridnog terena, tako da će svoje utakmice opet igrati u Modriči.

Utakmicu u Banjaluci sudi Admir Musić, a direktan prenos je na TV Arena Sport.