George: Ne volim Nurkića, ali mu želim sve najbolje, vratit će se bolji kao što sam i ja

Nakon što je Jusuf Nurkić doživio užasan lom noge, podrška mu je stigla od mnogih NBA igrača, čak i onih u kojima naš centar i nije u najboljim odnosima.

Podršku su mu pružili, između ostalih, LeBron James i Ben Simmons sa kojima je imao žestoke verbalne duele, a da su ovakve stvari bitnije od bilo kakvih svađa pokazuje primjer i Paula Georgea.

George, koji je sa Nurkićem u posljednjim okršajima Thundera i Blazersa imao nekoliko verbalnih, ali i fizičkih duela najbolje zna kako se Jusuf osjeća s obzirom da 2014. godine doživio istu povredu.

George je sa saigračima putovao avionom iz Memphisa u Oklahoma City kada se Nurkić povrijedio, a jedini je on imao hrabrosti i snage pogledati jezivi lom noge, piše Klix.ba.

"Ne volim Nurkića, ne voli ga niko u našoj ekipi, ali u ovom momentu želim mu sve najbolje. Nikome ne želim onakvu povredu i svi moramo biti uz njega u ovim trenucima. Mi smo svi na neki način braća u NBA ligi i sve ono što je ružno pada u drugi plan kada se desi nešto ovakvo. Želim mu sve najbolje. Sada mu je teško, ali sve sam to prošao, vratit će se bolji kao što sam i ja", poručio je George.