Neymar jučer razgovarao s Messijem kako bi Argentinac prešao u PSG

messi
Zvijezda PSG-a Neymar jučer je razgovarao s Lionelom Messijem kako bi pokušao nagovoriti Argentinca da nastavi karijeru u redovima Paris Saint-Germaina.


Messi je saopćio čelnicima Barcelone kako želi napustiti Camp Nou stadion, a mediji su već ranije izvijestili kako je PSG jedan od klubova koji prati razvoj situacije s Argentincem.

Prema informacijama do kojih je došao ESPN Neymar je već počeo lobirati kako bi Messi potpisao za klub iz Pariza. Ostao je u bliskom kontaktu s Argentincem nakon što je 2017. godine prešao na Park prinčeva za rekordnih 222 miliona eura.

Messi je želio da se Neymar prošlog ljeta vrati u redove Barcelone, ali Katalonci nisu uspjeli ispuniti želju Argentinca.

Messi želi ovog ljeta napustiti Barcelonu kao slobodan igrač, pozivajući se na klauzulu u kojoj stoji da može napustiti klub s Camp Nou stadiona na kraju svake sezone, ukoliko o tome obavijesti čelnike katalonskog velikana u određenom vremenskom roku.

Barcelona tvrdi da je rok za upotrebu te klauzule istekao u junu, ali Messijev pravni tim tvrdi da je i dalje na snazi zbog produženja sezone koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa. Barcelona je poručila kako Messi može napustiti klub, ali samo ako neko plati 700 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula.

Odlaskom Cavanija, Choupo-Motinga, Thiaga Silve i Meuniera PSG je značajno smanjio izdatke za plate i vjerovatno ne bi imao tu prepreku u slučaju da Messi bude dostupan kao slobodan igrač. Posljednji izvještaji medija kažu kako je Argentinac ipak najbliži prelasku u Manchester City.