Ni djevojka, ni direktorica, a ni menadžerica: Najveći transfer u historiji je u rukama jedne žene!

123
Dobila odriješene ruke

Na ljeto bi se mogao realizovati najveći transfer u historiji fudbala. Već neko vrijeme se nagovještava odlazak Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund, a čini se da će se to desiti u narednom prijalaznom roku.

 

Od ranije je poznato da kompletan paket kupovine koji uključuje odštetu Borussiji Dortmund, menadžersku komisiju i igračevu platu iznosi oko 300 miliona eura. Pregovori oko najvećeg posla ikada u fudbalskom svijetu već traju.

Haaland je "pod zaštitom" kontroverznog Mine Raiole, ali uspješni menadžer već neko vrijeme ima zdrastvenih problema pa nije u mogućnosti da lično vodi pregovore oko prodaje sjajnog Norvežanina.

 

Posljednje informacije iz Španije da se kompletan posao nalazi u rukama jedne žene koja nije ni djevojka, ni supruga, ni majka, a ni menadžerica. U pitanju je advokatica Rafela Pimenta koja je Raiolina desna ruka.

Raiola je Brazilki dao ovlasti da pregovara oko Haalandove budućnosti i već su održana dva sastanaka. Ona je prvo razgovarala sa igračevim ocem Alf-Ingeom oko transfera u Real Madrid.

Navodno su iz madriskog kluba kontaktirali Pimentu kako bi se dogovorili i završili posao te na taj način u drugi plan staviti sve ostale klubove zainteresovane za Haalanda, prije svih Barcelonu.

 

Pimenta je bivši predavač međunarodnog prava na Univerzitetu u Sao Paulu nakon čega je počela da sarađuje s Raiolom te se iza sjene brine o pravima fudbalera.

Upravo ona je bila ta koja je umetnula razne klauzule u ugovor između Paula Pogbe i Juventusa koje su omogućile Raioli da zaradi 25 miliona prilikom transfera francuskog veznjaka u Manchester United 2016. godine.

Brazilka živi u Monacu te se brine za Raioline igrače, ponajviše za Pogbu. Često organizuje i porodične događaje svih igrača kako bi se oni mogli maksimalno fokusirati na teren.

Rafaela govori osam stranih jezika. S Raiolom se upoznala još 2003. godine, a povjerenje koje u nju ima kontroverzni menadžer je neprocjenjivo što i govori da je dobila sve ovlasti da realizuje Haalandov transfer.