Nogometna ljepotica u Rimu: Inter pobijedio Romu i primakao se jubilarnoj tituli

.
Nogometaši Intera pobijedili su na stadionu Olimpico u 24. kolu Serije A ekipu Rome rezultatom 3:2 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši peti uzastopni ligaški trijumf.

Utakmica je odlično počela po lidera italijanskog prvenstva budući da je Acerbi u 17. minuti udarcem glavom zatresao mrežu domaćina. Ipak, do odlaska na odmor Roma je uspjela preokrenuti rezultat. Prvo je Mancini izjednačio u 28. minuti, a onda je El Shaarawy minut prije odlaska na odmor postigao gol za vodstvo Rome. Oba puta asistent je bio danas raspoloženi Pellegrini.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako se igralo i u nastavku. Samo 11 minuta igre bilo je dovoljno Interu da napravi novi preokret na susretu i ponovo dođu u vodstvo. Prvo je Thuram izjednačio na 2:2 nakon dodavanja Darmiana, a onda je Angelino pod pritiskom upravo Thurama poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Intera 3:2.

Pokušavala je Roma do kraja utakmice doći do novog izjednačenja, ali je odbrana Intera bez problema izašla na kraj s naletima domaćina. Bastoni je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade riješio sve dileme golom za konačnih 4:2. Ostvarili su važnu pobjedu i primakli se osvajanju jubilarne 20. titule prvaka Italije.

Inter je prvi na tabeli Serije A sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Juventus, dok je Roma na petoj poziciji. U narednom kolu Inter dočekuje Salernitanu, dok će Roma gostovati Frosinoneu.

Rezultat i strijelci:

Roma - Inter 2:4 (Mancini 28', El Shaarawy 44' - Acerbi 17', Thuram 49', Angelino ag. 56, Bastoni 90+4')

 

Foto:Inter