Nova poruka Khabiba Nurmagomedova uzdrmala svijet: 'Neka Allah sruči kaznu na svakoga ko...'

khabib
Khabib Nurmagomedov se još jednom osvrnuo na cjelokupnu situaciju u Francuskoj koja se pored pandemije koronavirusa bori i sa terorističkim napadima.

 

Dagestanski borac se prije nekoliko dana osvrnuo žestokom porukom na račun predsjednika Francuske Emmanuela Macrona koji je izjavio da je Francuska pod napadom islamskog terorizma, a sada je Khabib poslao još jednu poruku koja je naišla na odobravanje velikog broja sportista, između ostalih i Karima Benzeme, Sakhoa, Atala, ali i Miralema Pjanića.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

"Danas, pod izgovorom borbe za slobodu govora, neprijatelji islama i muslimana na različitim nivoima pokušavaju uvrijediti osjećanja stotina miliona vjernika širom svijeta crtajući karikature najboljih ljudi. Da li oni misle da ovim načinom mogu ugasiti Allahovo svjetlo, čije širenje je obećao privesti kraju u svojoj lijepoj knjizi? Zar zaista misle da će svojim niskim i podlim postupcima moći učiniti nešto kako bi naštetili onome koji je na zemlju došao samo s jednom svrhom - izvesti ljude iz tame neznanja i obožavanja idola u svjetlost istine i obožavanje samo Allaha, Kreatora i istinskog stvoritelja svih stvari. Ne samo da su uvrijedili osjećanja muslimanskih vjernika ovom akcijom, već su izazvali Gospodara svih svjetova koji je obećao štititi poslanika od napada neukih ljudi. Pa, uradili su ono što su uradili i sa Allahom, a mi ćemo samo reći da zaista ne možete naštetiti Muhammedu i blagoslovljenom sjećanju na njega u srcima jedne i po milijarde ljudi. Neka Allah blagoslovi našeg voljenog poslanika, kao i njegovu porodicu, drugove i sve one koji su ih u dobru slijedili. I neka Allah sruši kaznu na svakoga ko zadire u čast najboljih ljudi - njegovog poslanika Muhammeda. Allah zaista ne kriši obećanja", poručio je Nurmagomedov.