Novi kiks administracije: Hoće li "Plavi" priznati poraz ili povući prave poteze?

Shodno Vašem dopisu broj 313/2019 od 31.5.2019. godine, želimo Vas obavijestiti da Nogometni savez BiH, u skladu sa utvrđenim procedurama, ne može dokumentaciju dostavljenu od strane jednog aplikanta u postupku licenciranja davati drugim aplikantima na uvid, stoji u odgovoru Saveza, koji je stigao na adresu FK Željezničar.

Potpisan je v.d. šef odjela za licenciranje klubova i međunarodne odnose Adi Osmanović, a začuđujuće je da je s Grbavice uopće došlo do zahtjeva da se izvrši uvid u dokumentaciju drugog kluba, prenosi Avaz.

Moralo bi biti da u Želji rade ljudi koji bi trebali znati da jednostavno jedan klub u procesu licenciranja nikako ne može uticati na licencu drugog kluba (osim ako ima potraživanja, ali to je ranije trebalo biti prijavljeno). 

U najkraćem, ne postoji mogućnost u NSBiH, a nije to izmislio NSBiH, već je UEFA tako stvari postavila. Klub je odgovaran za svoju licencu i potrebno je na tome da radi, a UEFA ima povjerenje u organe koji se bave licenciranjem u nacionalnim savezima.

Znaju oni zašto su to uradili, a možda baš zbog ovakvih kao mi, jer kada bi mi ovakvi kakvi smo počeli tabiriti sve i svačije, proces licenciranja bi trajao godinama. Može se sumnjati, može čak biti i siguran da nešto kod drugih nije ok, ali jednostavno nije moguće biti dio tog procesa, ni sada kao ni u nekim ranijim slučajevima. 

Nije poznato ko je uopće imao ideju da se pokuša s ovim potezom, ali možda je vrijeme za promjenu savjetnika. Možda bi na Grbavici trebali priznati poraz ili zaista povući neke poteze koji u startu nisu osuđeni na neuspjeh, ako ih u ovom slučaju uopće ima. Novi kiksevi nikome nisu potrebni.