Nurkić: Sretan sam zbog nove pobjede, ovo je put kojim trebamo nastaviti

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je novi sjajan meč na NBA parketima, a on je u pobjedi Portlanda protiv Minnesote imao double-double učinak. Nakon meča je imao samo riječi hvale za svoje saigrače.

Nurkić je meč završio sa 19 ubačenih poena te je bio najefikasniji igrač svoje ekipe, a double-double učinak upotpunio je sa 12 skokova. Nakon poraza od LA Lakersa, Nurkić je rekao da je ovo veoma važna pobjeda za njegov tim. 

"Igrali smo dobro u odbrani, a pogađali smo šuteve koje smo u meču s Lakersima promašili. Ušli smo u dobar šuterski ritam, što je jako bitno i što je pokazalo da u prošloj utakmici nije bio naš dan. Sretan sam zbog nove pobjede kao i zbog svog doprinosa. Drago mi je što sam od koristi ekipi, osjećam se dobro kada igram agresivno", kazao je Nurkić.

Bh. košarkaš i ove sezone igra sjajno u tandemu s Damianom Lillardom za kojeg je imao samo najbolje riječi, ali je ipak rekao da je najbitnije da čitav tim igra dobro.

"Lillard i ja imamo neraskidivu vezu na parketu i to niko ne može promijeniti. Ne treba nas gurati u prvi plan, zadovoljan sam kako je čitava ekipa igrala i ovo je put kojim trebamo nastaviti", dodao je Nurkić. 

Portland će u sljedeća tri meča opet igrati na domaćem terenu, a očekuju ih susreti protiv Milwaukeea, LA Clippersa i Bostona.