Objava Bohuma nakon prekida utakmice postala hit: Navijača nazvali idiotom

.
Nevjerovatno glupo i neodgovorno ponašanje kakvom nema mjesta na stadionu! Idiot, idiot, idiot. Nadamo se da je pomoćni sudija dobro, naveli su

 

Nakon što je utakmica Bundeslige između Bohuma i Borusija Menhengladbah prekinuta jer je pomoćni sudija s tribina pogođen u glavu, klub domaćin oštro je osudio takav čin.

Borusija Menhengladbah vodila je kod Bohuma 2:0 kada je iz jednog od sektora domaćih navijača doletjela pivska krigla i pogodila pomoćnog sudiju Kristijana Gitelmana (Christian Gittelman) (39) u potiljak. Pridigao se i napustio teren, a onda je utakmica prekinuta.

Iz Bohumu su svog navijača nazvali idiotom, a njihovu objavu na Twitteru ubrzo su prenijeli brojni evropski mediji.

- Utakmica je prekinuta. Neki je idiot bacio nešto na teren i pogodio linijskog sudiju. Nevjerovatno glupo i neodgovorno ponašanje kakvom nema mjesta na stadionu! Idiot, idiot, idiot. Nadamo se da je pomoćni sudija dobro - napislai su iz Bohuma na Twitteru.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Javno izvinjenje uputio je i sportski direktor Bohuma Sebastijan Šindzilorc (Sebastian Schindzielorz).

- Službeno se izvinjavam kao klub za ovaj incident. Htjeli smo proslaviti festival nogometa i zaraditi važne bodove u nastojanjima da ostanemo u ligi. Velika je šteta što je došlo do ovoga. Ovakve se stvari ne smiju događati. Želimo linijskom sudiji što brži oporavak. Pokazali smo tokom sezone kako predivne navijače imamo. Ovo je čin pojedinca i jako sam tužan zbog toga - naveo je on.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: PRINTSCREEN