Odlična atmosfera u taboru Zmajeva: Bajević održao sastanak sa pomoćnicima

Dušan Bajević
Selektor Dušan Bajević je danas održao radni sastanak sa pomoćnicima u okviru pripremnih aktivnosti za utakmice baraža koje naš tim igra u martu mjesecu.

Atmosfera je, pred početak sastanka, bila vedra i opuštena, ali kako su svi naglasili razgovori i diskusije će biti ozbiljni i detaljni.

Jedan od pomoćnika Rusmir Cviko na pitanje kako je raditi sa Bajevićem bez razmišljanja je odgovorio “Super”, a zatim nastavio:

“Malo sam u početku bio skeptičan, uglavnom zbog razlike u godinama i bojazni da će to uticati na shvatanja o tome šta i kako treba da radimo. Međutim to je bio bezrazložan strah jer se pokazalo da slično razmišljamo i da je jezik fudbala u stvari univerzalan i briše sve granice“, kazao je Cviko za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Utiske o radu sa Bajevićem podijelili su i Slaven Musa i Adnan Čustović. Obojica su istakli kako je čast i privilegija biti dio tima jednog takvog stručnjaka i čovjeka.

“Izvanredno je raditi s njim, ovo je jedan novi momenat u mojoj karijeri. Nisam ranije imao priliku raditi na ovaj način i drago mi je što mogu i dalje učiti i usavršavati se. Kad je u pitanju njegova vizija, znanje, ophođenje prema svojim asistentima, sve je na jednom vrhunskom nivou i ja sam sretan što sam ovdje i što mogu raditi sa gospodinom Bajevićem”, kazao je Musa.

Čustović je istakao:

“Osim činjenice da smo iz istog grada moram reći da mi je Duško bio idol. S obzirom na vrijeme u kojem je igrao nisam ga mogao gledati, ali sve što sam znao o njemu sada se kroz ovu saradnju potvrđuje. Raditi sa čovjekom koji ima takvo iskustvo i manire je privilegija i čast. I za mene je ovo nova situacija, jer sam prvi put u selekciji na ovaj način i stvarno sam zadovoljan. Impresije su jako dobre, osjećamo uzajamnu povezanost i samo trebamo nastaviti tako. Posvećeni smo poslu i jedino što nas zanima je baraž i da budemo na Evropskom prvenstvu”.

Bajevićevi pomoćnici su otkrili da se komunikacija i dogovori vrše i putem WhatsApp grupe gdje dijele stavove i razmišljanja, a zatim sve analize i zapažanja šalju selektoru elektronskom poštom. Tu su i telefonski razgovori, ali su svima ipak najdraži ovi zajednički sastanci.

Izvor: