Ogromna sportska nepravda: Crnogorac odbio da se vakciniše AstraZenecom, uslijedio ekspresan i brutalan odgovor iz kluba

s
Ucjenjivali su nas, ali nismo popustili, rekao je on


Crnogorski golman Milan Jelovac dobio je otkaz u klubu Eagles pošto nije želio da primi vakcinu AstraZeneca. U januaru je iz Radničkog iz Sremske Mitrovice Jelovac prešao u klub sa Maldiva, ali je saradnja završena.

- Prethodna tri mjeseca sam proveo na Maldivima, igrajući za Eagles koji su dio najelitnijeg ranga ove rajske zemlje. Također, igrali smo kvalifikacije za AFC Kup, drugo elitno takmičenje po snazi u Aziji. Bilo je ovo divno iskustvo za mene, od života, naroda, kulture, sve se razlikovalo od Evrope, ali igrači su me lijepo prihvatili i uklopio sam se u ekipi. Odigrao sam devet utakmica, pa je uslijedio prekid prvenstva zbog broja zaraženih, kazao je golman koji je stekao nezaboravno iskustvo.

Međutim, ono što će sigurno pamtiti dugo jeste način na koji se sve završilo u Eaglesu. Klub je uslovio igrače i stručni štab da se vakcinišu, i to AstraZeneca cjepivom. Golman je izjavio kako nije bio problem u vakcini nego konkretno pomenutom tipu.

- U pitanju je bila AstraZeneca, vakcina koju nisam želio da primim. Od četiri stranca u klubu, nas trojica nismo htjeli tu vakcinu. Ucjenjivali su nas, ali nismo popustili i nismo htjeli baš tu vakcinu. Za razliku od domaćih igrača koji su morali da prime tu vakcinu, 90% stranaca je dobilo otkaz među njima sam i ja.

Ogromna sportska nepravda prema bivšem golmanu Rudara, Ibara, Metalca... Međutim, kako i sam kaže, ponovo se vratio u Crnu Goru i sprema se za naredne izazove.

- Trenutno se nalazim u svom rodnom gradu, individualno radim na održavanju forme i spreman sam za novi izazov, nadam se ovaj put sa sretnim krajem.