Optužio Juventus za namještanje, pa se pokajao: Samo sam se šalio!

Italijanski prvak Juventus jučer je optužen za namještanje utakmica u Seriji A.

Direktor televizijske mreže Rai 2 Carlo Freccero javno je optužio torinskog velikana za kontrolisanje video tehnologije i tvrdi da Juve pobjeđuje jer manevriše VAR-om.

Nakon što je dobio pitanje hoće li Rai 2 gledaocima ponuditi više fudbalskog sadržaja, Freccero je dao poprilično bizarno i nevjerovatno.

"Pratim jedino Premier ligu. Zašto? U Italiji uvijek pobjeđuje samo Juventus jer kontroliše VAR sustav. Njime manevrišu i kontrolišu ga. To je iritirajuće. Forza Roma", rekao je Freccero.

Freccero je ubrzo pozvan na sastanak sa čelnicima Rai Sporta da objasni svoje postupke i izjave, a na kraju je uputio izvinjenje Juventusu i svim navijačima ovog kluba.

"Samo sam se šalio"

Freccero je svoje izjave okrakterisao kao šalu, jer je čovjek koji čitav svoj život zasniva na žestokim šalama.

"Rekao sam im da sam se šalio cijelo vrijeme. Znam da Juventus ima ogroman broj navijača i to pokazuje kakav su klub. Ljudi su mi rekli da su se osjećali uvrijeđeno, ali samo sam se šalio. Želio sam unijeti malo zabave u emisiju. Samo se kroz fudbal može dobro zabaviti", rekao je Freccero, te je dodao:

"Izvinjavam se Juventusu. Klanjam im se i izvinjavam, ali ostajem pri stavu da nisu trebali dobiti taj penal protiv Sampdorije. To ću uvijek reći"; istakao je direktor Rai 2 televizije.

Bianconeri su nakon ovih izjava razmatrali da bojkotuju ovu televiziju, a vidjet ćemo hoće li na kraju do toga i doći.