Ovo je spektakularan nastup Lane Pudar kojim je srušila mediteranski rekord i uzela zlato

.
Fantastična bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je zlato na Mediteranskim igrama u Oranu u disciplini 100 metara delfin, a iz njenog Kluba vodenih sportova Orka objavili su videosnimak spektakularnog nastupa.

O kakvom se nastupu radi dovoljno govori podatak da je to novi mediteranski rekord u disciplini 100 metara delfin. Također, to je drugo najbolje vrijeme u karijeri Lane Pudar čime je potvrdila da se nalazi u sjajnoj formi.

Mlada Mostarka je zabilježila vrijeme 57.55 kojim je "razbila" konkurenciju.

Drugo mjesto pripalo je Anni Ntountouanaki iz Grčke, dok je bronzu osvojila Ilaria Bianchi iz Italije. Lana je Grkinji "pobjegla" sekundu i stotinku što dovoljno govori o kakvom se nastupu radi. Ntountounaki je završila druga s vremenom 58.56, dok je na trećem mjestu Ilaria Bianchi ostvarila vrijeme 59.06.

Ta dva zlata su jedina za BiH na ovim Mediteranskim igrama koje su održane u Oranu. Ono što je bitno naglasiti, jeste da je Pudar sa 16 godina postala najtrofejnija bh. sportašica ikada s dva zlata na Mediteranskim igrama.

Vremena za odmor nema, tako da će mlada bh. plivačica već u nastavku noći putovati za Bukurešt gdje prekosutra nastupa na startu Evropskog juniorskog prvenstva.

Video pogledajte OVDJE.

Foto: Screenshot