Ovo sigurno boli: Prije osam godina predvidio je baš sve, ali je uložio premalo novca

euro2020
Njegova objava postala hit

 

Objava engleskog navijača na Twitteru postala je viralna nakon što je predvidio da će Engleska na jedanaesterce izgubiti finale EURO-a 2020 protiv Italije.

Cameron, čiji nalog na Twitteru glasi lawseyitfcv, brzo je sakupio 200.000 lajkova i preko 8.000 repliciranja na post koji je ostavio još 2013. godine.

Tada je, 22. februara, napisao da će "Engleska izgubiti na finale od Italije, promašenim penalom, na Euru 2020". Možda je samo šalio, ali nije ni slutio da će se sve obistiniti osam godina nakon te objave.

Poznati apetit Engleza za klađenjem natjerao je one koji su pročitali post da ga pitaju kladi li se na temelju predviđanja.

Zanimljivo da se navijač i kladio na taj scenarij, ali je uložio sitan novac i na kraju nakon osam godina čekanja dobio 71 dolar.

Inače, Italiji je ovo drugi naslov prvaka Evrope. U 120 minuta igre na Wembleyju je bilo 1:1, ali su Sancho, Rashford i Saka promašili penale koji su omogućili Azzurrima veliko slavlje.

Engleska je pobijedila Hrvatsku (1:0), remizirala sa Škotskom (0:0) i pobijedila Češku (1:0) u grupi, a zatim je u osmini finala pobijedila Njemačku (2:0) pobijedivši Ukrajinu (4:0) u četvrtfinalu, a u polufinalu je slavla protiv Danske s 2:1 nakon produžetaka.

Što se novih prvaka Evrope tiče, redom su slavili protiv Turske, Švicarske i Walesa, zatim Austrije u osmini finala i nakon produžetaka, u četvrtfinalu su s 2:1 savladali Belgiju, a posljednja prepreka na putu do finala bila im je Španija. Dobili su taj meč na penale.