Perez će ipak pregovarati sa Interom? Spremna prva ponuda za Modrića

Već nekoliko dana se ne stišavaju glasine o mogućem transferu Luke Modrića iz Real Madrida u Inter. Navodno je Inter itekako zainteresovan za 32-godišnjeg veznjaka, dok bi se i Modrić mogao odlučiti na novi izazov.

Prvi čovjek Real Madrida Florentino Perez je u prvi mah bio izričit u svom stavu da želi zadržati Modrića, pa je "bubnuo" cijenu za svog veznjaka od čak 750 miliona eura.

Ipak, sada italijanski Il Giornale donosi nove vijesti. Navodno se u Interu i dalje nadaju da mogu dovesti Modrića ukoliko kapiten Vatrenih izrazi želji i saopšti Perezu da želi napustiti Real Madrid.

Inter je tako, navodno, spremio i inicijalnu ponudu za Modrića od ukupno 40 miliona eura. Ponuda uključuje posudbu za 15 miliona eura, a potom i otkup ugovora za dodatnih 25.

Il Giornale piše da će ova ponuda biti dovoljna da dovede Pereza za pregovarački stol, ali da se očekuje da Real zatraži bilizu 60 miliona eura. Tako bi Real za Luku Modrića, navodno, tražio 25 miliona eura za posudbu i dodatnih 35 milina za otkup ugovora.

Također se špekuliše da su Nerrazzuri već nekolio dana u kontaktu sa Modrićevim predstavnicima, te da je za najboljeg igrača minulog Mundijala na San Siru spreman bogati ugovor u trajanju od četiri godine.