Petarda Intera protiv Sampdorije u gostima, Icardi postigao četiri pogotka

Ekipa Intera demolirala je Sampdoriju u susretu 29. kola talijanske Serije A, a oni su na stadionu Luigi Ferraris slavili rezultatom 5:0 uz četitri pogotka Maura Icardija.

Ekipa Lucijana Spallettija od početka meča preuzela je kontrolu nad igrom, a nakon propuštene prilike Cancela u 23. minuti, Perišić tri minute poslije koristi asistenciju desnog beka i pogađa za 1:0. 

Dvije minute nakon toga, Inter je povećao svoj vodstvo, a 100. pogodak u dresu Nerazzurra postigao je Argentinac Mauro Icardi. On je gol postigao s bijele tačke, a bilo mu je potrebno još samo dvije minute da postigne i drugi, odnosno Interov treći pogodak. Ovaj pogodak Icardi je postigao petom.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu za Sampdoriju imao je Zapata u 41. minuti, a pred sam kraj prvi dionice Icardi je kompletirao hat-trick čime je odlučio pitanje pobjednika. 

U šestoj minuti nastavka Inter je postigao i peti pogodak, strijelac je opet bio Icardi, a Argentinac je ovaj put fantastičnim volej udarcem matirao Viviana, a na kraju će se ispostaviti, i postavio je konačnih 5:0.

Icardi se tako približio Ciri Immobileu na listi strijelaca talijanske Serije A i za sada, napadač Lazija ima dva pogotka više od Argentinca.

Ovom pobjedom, Inter se popeo na četvrto mjesto talijanske Serije A sa 55 osvojenih bodova, dva više od Lazija koji večeras igra protiv Bologne, dok je Sampdorija ostala na sedmom mjestu sa 44 osvojena boda.