Petev otkrio jednu sigurnu promjenu za meč sa Finskom: Sutra je rezultat najvažniji

m

Ivaylo Petev i Sanjin Prcić (Foto: E. M./Klix.ba)

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uoči sutrašnjeg meča protiv Finske istakao je da su tri boda najvažnija i da će tome podrediti igru.

Zmajevi junski ciklus Lige nacija zaključuju domaćom utakmicom protiv Finske, a pobjedom bi napravili veliki korak ka prvom mjestu.

"Siguran sam da će naši momci dati sve od sebe. Rezultat ne zavisi samo od veznog reda, tako da kolektivno moramo biti jako čvrsti i organizovani.

Iznenađenja teško da može biti i bitno je da svako od igrača odradi svoj dio zadatka. Svaka utakmica je posebna za sebe i sutra je rezultat najvažniji. Svaki igrač je tu da daje svoj maksimum, uključujući i mlade. Tako će biti i sutra nadam se. Moramo se skupiti i odraditi posao.

Problemi s povredama su prisutni, Petev je najavio da Mateo Sušić sigurno neće početi meč na desnom beku i da ima još nogometaša sa manjim povredama.

"Da su svi igrači zaliječeni, nisu, ali s obzirom koliko je važna utakmica, učinit ćemo sve da budu spremni", izjavio je Petev.

Veznjak Strasbourga Sanjin Prcić istakao je da se obje ekipe dobro poznaju, alo da se mi moramo fokusirati na svoje kvalitete.

"Smatram da je trka jako važna, posebno na mojoj poziciji, ali isto tako, nije sve u tome. Moramo biti dobro postavljeni defanzivno, dobro se kretati s loptom. Osjećam se dobro, manje više igram istu ulogu kao i u klubu. Selektor traži od mene jednostavne stvari i pokušavam to ispoštovat na najbolji način. Protivnika dobro poznajemo, kao i on nas, ali se spremamo da na najbolji način završimo ovaj ciklus. Finska je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, ali mi se moramo fokusirati na sebe", rekao je Prcić.

Utakmica BiH - Finska igra se u utorak s početkom u 20:45, a direktan TV prijenos osigurala je državna televizija BHT 1. Na portalu Klix.ba moći ćete pratiti uživo tekstualni prijenos susreta.