Pitanje dana: Hoće li Musa dobiti šansu?

Brooklyn Netsi večeras igraju drugu utakmicu NBA sezone, a u svom Barclays Centru dočekaće gradskog rivala New York Knickse.

Duel je to ekipa od kojih se ne očekuje previše ove sezone. Knicksi su doboro otvorili sezonu pobjedom nad Atlanta Hawksima, dok je Brooklyn u prvom meču poražen od Detroit Pistonsa.

U prvoj utakmici šansu za igru nije dobio mladi bh. košarkaš Džanan Musa. On je bio jedan od trojice igrača koji nisu imali minutažu, a na klupi su ostali Kenneth Faried i Theo Pinson.

Pitanje je da li će Musa i večeras dobiti šansu. Bh. košarkaš vrijedno trenira sa ekipom, ali čini se kako za sada trener Netsa Kennya Atkinson ne računa ozbiljno na njegove usluge.

Netsi su blagi favoriti pred večerašnji derbi, a kladionica MOZZART nudi poprilično dobru kvotu na pobjedu ovog tima. Ipak, mnogo je privlačnija kvota na pobjedu Knicksa. Još je nekoliko zanimljivih duela u noći sa petka na subotu.

Derbi Istočne konferencije igraju Toronto Raptorsi i Boston Celticsi, a prema MOZZART kladionici, blaga prednost je na strani jedinog kanadskog tima u ligi. Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi imaće pred sobom težak izazov. Gostuju kod neugodne ekipe Utah Jazza, a kvota na njihovu pobjedu je itekako privlačna za sve kladioničare.