NSBiH uputio zahvalnicu: Ponos dijelimo sa svim ljubiteljima nogometa

Nogometni savez BiH zahvalio je putem zvanične stranice svima koji su jučer bili prisutni na svečanoj ceremoniji otvaranja nove poslovne zgrade, kao i onima koji su uputili čestitke povodom ovog važnog događaja za nogomet u BiH. Njihovu zahvalnicu prenosimo u cijelosti:

- Nogometni savez BiH najsrdačnije zahvaljuje svima koji su jučer bili prisutni na svečanoj ceremoniji otvaranja nove poslovne zgrade, također i onima koji su uputili čestitke povodom ovog, za nas i nogomet u Bosni i Hercegovini, važnog događaja.

Posebnu zahvalnost, kao što smo jučer i naglasili, dugujemo krovnim organizacijama FIFA i UEFA bez čije podrške ovaj projekt ne bismo mogli realizirati. Da nogomet ujedinjuje, spaja i njeguje prijateljstvo, potvrdile su i brojne delegacije nacionalnih asocijacija koje su bile na ceremoniji. Veliko hvala predstavnicima: Hrvatskog nogometnog Saveza, Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Crne Gore, Fudbalskog saveza Makedonije, Nogometnog saveza Slovenije, Fudbalskog saveza Turske, Fudbalskog saveza Albanije, Fudbalskog saveza Kipra, Fudbalskog saveza Kosova, Fudbalskog saveza Rusije i Fudbalske federacije Kazakhstana. 

Otvaranjem kuće nogometa stvorene su predispozicije da idemo bržim koracima ka novim ciljevima. Ponosni smo i vjerujemo da taj ponos dijelimo sa svim ljubiteljima nogometa jer se ovaj uspjeh temelji na rezultatima svih ranijih generacija naših igrača. Zahvalnost dugujemo i ljudima koji su kroz brojne izazove uspjeli da ujedine Savez, a on je, prošavši mnoge "bure" i iskušenja, opstao i postao sinonim za uspješnu, ne samo sportsku organizaciju već instituciju koja postavlja standarde i drugima.

Svjesni smo da zbog ograničenog vremena i prostora na ovu svečanost nismo pozvali sve one čiji nogometni doprinos je utkan u temelje ovog projekta i iskreno žalimo zbog toga. Nadamo se da nam nisu zamjerili, jer ovo je samo početak nekih novih uspjeha koje dijelimo sa svim poklonicima nogometa - piše u zahvalnici NSBiH.