Posao gotov: Hrvatski dragulj od 20 miliona potpisuje i postaje saigrač nadolazećoj bh. zvijezdi!

.
Poznata je i cifra koja ide Dinamu

 

Sinoć je igrao za GNK Dinamo Zagreb u Atini, a već danas je predstavljen u novom klubu. Josip Šutalo je novi fudbaler Ajaxa.

Ajax je pobijedio u utrci za potpis  Josipa Šutala, sada već bivšeg defanzivca zagrebačkog Dinama.

Holandski klub je na društvenim mrežama potvrdio kupovinu igrača, uz naknadu od 20,5 miliona plus mogućih dodatnih tri miliona kroz bonuse.

Trajanje ugovora nije saopšteno, ali je, prema podacima italijanskog Tuttomercatoweba, u pitanju petogodišnji ugovor, odnosno do ljeta 2028. godine.

"Ajax i zagrebački Dinamo postigli su dogovor o transferu Josipa Šutala u Ajax. Klubovi su dogovorili transfer od 20,5 miliona eura koji će Ajax platiti zagrebačkom Dinamu. Ovaj iznos može se povećati na 23,5 miliona eura kroz bonuse.

Šutalo (28. februar 2000, Čapljina, BiH) prošao je omladinsku akademiju zagrebačkog Dinama od 2014. Ugovor hrvatskog internacionalca sa prvakom Hrvatske trajao je do 2028. godine", napisao je Ajax u komentaru objave kojom su potvrdili transfer Šutala.

Tako će ovaj 23-godišnjak postati saigrač našoj nadolazećoj zvijezdi, Benjaminu Tahiroviću, koji je ovog ljeta iz Rome prešao u redove bivšeg evropskog prvaka

Što se Šutala tiče, on je još sinoć igrao za Dinamo u Atini revanš meč protiv AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Postigao je gol u remiju 2:2, a s ukupnih 4:3 grčki tim je prošao dalje.

Iako je rođen u Bosni i Hercegovini, Šutalo je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske gdje je upisao 33 nastupa uz tri pogotka, a osam puta je igrao za A selekciju Vatrenih.