Potpuno ludilo u svlačionici Cityja nakon novog trofeja, Grealish zabrinut za Gucci torbicu (VIDEO)

svlačionica
Dva od tri dijela historijskog pohoda na triplu krunu igrači Manchester Cityja su kompletirali, a nakon osvajanja FA Cupa uslijedilo je potpuno ludilo u svlačionici.

 

Manchester City je jučer rezultatom 2:1 slavio protiv Manchester Uniteda i tako je došao do drugog od tri najveća trofeja za koji se bori ove sezone. Prethodno su osvojili Premier ligu, a predstojećeg vikenda borit će se u finalu Lige prvaka i za treći trofej, titulu prvaka Evrope u okršaju s Interom.

Koliko osvajanje FA Cupa znači ekipi Pepa Guardiole, dovoljno pokazuju scene iz svlačionice. Slavilo se na terenu, a onda su se scene prebacile u svlačionicu gdje su se Građani odlično zabavili.

Jack Grealish je snimao i na Instagramu objavio video s proslave. Čovjek zadužen za dresove u svlačionici Cityja, a ujedno i jedan od najzaslužnijih za sjajnu atmosferu, Brandon Ashton, imao je svoj dan.

Ashton je klizio kroz noge defanzivca Johna Stonesa i ostalih saigrača. U jednom trenutku zakucao se u Grealishevu torbicu, na što je zvijezda engleskog nogometa odgovorila: "Hej, pazi na moju Gucci torbicu".

Da novi trofej mnogo znači ekipi, pokazao je i Pep Guardiola koji je briznuo u plač nakon što je njegov tim savladao gradskog rivala u finalu na Wembleyu.

 

VIDEO