"Potrošiš se u Evropi, malo potcijeniš ligu i onda padneš na nos"

.
U okviru 11. kola Premijer lige BiH Željezničar će u nedjelju na Grbavici dočekati dobojsku Slogu.

 

Tim povodom danas je održana press konferencija FK Željezničar, a prisutnim medijima obratio se trener Plavih, Edis Mulalić:

"Sloga igra dobru polusezonu. Malo ih drži euforija od ulaska iz druge lige i nosi ih to nekako. Imali su par oscilacija, ali sigurno jedna dobra, kompaktna ekipa. Zrinjski je sigurno veliku potrošnju imao u evropskim takmičenjima. Za ta takmičenja ti treba širok igrački kadar, da odgovori kvalitetno. Tu se vidi da nije naša liga toliko za potcijeniti."

"Zrinjski se poslije tih utakmica vraća u ligu, gdje imaju problema jer je potrošnja velika. Što se tiče uravnoteženosti lige, niko se još nije odvojio da je dominantan, što je dobro i zanimljivo za publiku i cjelokupnu javnost. Vidi se da svak svakog može pobijediti. I igrački kadrovi su sastavljeni tako da je to negdje, barem se to tako pokazalo do sada, niko nije dominantan, niti da nije dominantan, da je slabili toliko da možeš reći sa sigurnšću da ćeš pobijedit."

"Za nas specifična utakmica jer slavimo 101. rođendan. Dabogda još bilo tri puta toliko. Protiv jedne dobre ekipe. Spremali smo se, imamo još dva treninga. Što se tiče igračkog kadra, Gasal već deset dana ima problem s aduktorom. Cocalić nam se vratio, zadnja dva-tri dana s nama radi, svi ostali su tu, imamo još dva treninga, valjda ćemo zdravi izać' iz toga."

"Pripremali smo se za datog protivnika, nadam se najboljem iz razloga što nas čeka baš ta specifična utakmica i negdje da se potrudimo da navijačima podarimo pobjedu i zajedno slavimo za taj 101. rođendan."

"Ja sam igrao Evropu. Surovo se vratiti u našu stvarnost, a s druge strane, nemaš ti toliko izbalansiran igrčki kadar. Potrošiš se u Evropi, malo potcijeniš domaću ligu i padneš na nos. Ja sam radio i u susjedstvu, svaka liga je teška za sebe. Ovo je jedna... Ima neke zakonitosti. Sad nju analizirati kako je, šta je, mislim da je ekipama koje su Evropu igrali problem širine."

"Igraš s Borcem na vrhu države, gdje bi sigurno ambijent bio bolji u Banjoj Luci s punim stadinom. Onda Velež, tim ekipama nije lako. Praktično igraju domaću utakmicu u gostima", između ostalog je rekao Mulalić.

Na pressici se pojavio i mladi fudbaler Željezničara, Armin Hodžić.

"Očekuje nas jako teška utakmica, protiv jako dobre ekipe Sloge. Mi igramo na našem stadionu i pred našim navijačima i želimo da pobijedimo za njih i da tako proslavimo rođendan našeg kluba."

Utakmica Željezničar - Sloga igra se u nedjelju od 19 sati na stadionu Grbavica.