Poznata još dva učesnika Mundijala, neki od sjajnih fudbalera će ostati kući!

321
Bit će dramatično u Južnoj Americi

Uoči posljednjeg kola koje je na programu 30. marta već sada je jasno da će neki od sjajnih fudblaera ostati kući i da neće putovati na Mundijal.

 

Brazil i Argentina su ranije osigurali prva dva mjesta, a sinoć su im se pridružile selekcije Ekvadora i Urugvaja.

Ekvdorci su gostovali Patagvaju i izgubili su 3:1, ali su svejedno odigrali sjajne kvalifikacije pa ih je na kraju i pogledala sreća zbog čega direktno idu u Katar.

 

Naime, Urugvaj je s 1:0 pobijedio Peru te tako otišao direktno na SP, ali i pomogao Ekvadoru za direktan put do Svjetskog prvenstva.

Peruanci su poslije poraza ostali peti i drže mjesto koje vodi u baraž, a Kolumbija ili Čile će nakon posljednjeg kola sigurno ostati kući.

Kolumbija i Čile imaju niz jako kvalitetnih igrača koji igraju u najboljim svjetskim klubovima, ali loše kvalifikacije su došle na naplatu.

Los Cafeterosi su sa 3:0 pobijedili Boliviju i produžili sebi šanse da mogu do baraža, dok je Čile izgubio sa 1:0 kod Brazila i zadržao kakve takve šanse.

Uoči posljednjeg kola peti Peru ima 21 boda, Kolumbija je šest sa 20, a sedmi Čile ima 19 bodova. U utakmicama odluke Peru dočekuje Paragvaj, Kolumbija gostuje Venecueli, a Čile je domaćin Urugvaju.