Predomislili se: Chelsea kaznio Kepu Arrizabalagu!

Mladi španski golman Kepa Arrizabalaga nalazi se u centru pažnje nakon što je odbio izaći iz igre na utakmici finala engleskog Liga kupa između Chelseaja i Manchester Cityja.

Maurizio Sarri htio je u finišu drugog produžetka da izvede Kepu iz igre kojem se u dva navrata ukazivala pomoć. Međutim, totalni haos nastao je kada je Kepa odbio da izađe iz igre iako je već četvrti sudija na semaforu pokazao da u igru ulazi Willy Caballero.

Trener Chelseaja totalno je "poludio" pored klupe svog tima i u jednom trenutku je odjurio prema svlačionici. Kepa je na kraju ostao na golu jer sudija ima pravo da mu to dozvoli ukoliko igrač nije povrijeđen. Mladi golman odbranio je jedan penal, ali nije pomogao svom timu da osvoji trofej Liga kupa.

Jučer se mnogo špekulisalo o tome da li će Kepa biti kažnjen zbog bezobraznog ponašanja i činjenice da je itekako poljuljao autoritet Sarrija. Italijanski stručnjak je nakon meča pokušao da smiri strasti i samo je poručio da je to bio nesporazum jer je mislio da je Kepa povrijeđen.

Prvobitno je bilo saopšteno da Kepa neće biti kažnjen, no u londonskom klubu su se predomislili. Kepa će i dalje ostati u prvom timu Plavaca, ali je dobio žestoku novčanu kaznu. On je kažnjen sa 225.000 eura, odnosno svojom sedmičnom platom koju će morati uplatiti u klupsku humanitarnu fondaciju.

Iako su mnogi očekivali dosta veću kaznu i čak suspenziju na kraju se to nije desilo, te će Kepa prema svemu sudeći braniti za Chelsea već u narednoj utakmici.