Prekinuli utakmicu jer se dio gledalaca nije pridržavao socijalne distance

tribine
Utakmicu je inače uživo gledalo 1.450 gledalaca


Sinoć su u Danskoj finale nacionalnog Kupa odigrali Aalborg i Sonderjyske. Slavio je Sonderjyske s 2:0, iako je od 63. minute igrao s igračem manje. No, do tada je njegov napadač Jacobsen već zabio dva pogotka i Sonderjyske je rutinski do kraja utakmice zadržao prednost.

Utakmicu je međutim obilježio prekid utakmice koji se dogodio zato što se dio gledalaca na tribinama nije pridržavao mjera o socijalnoj distanci(!?). U Danskoj je na snazi odredba između svakog gledalaca mora biti najmanje metar razmaka.

Najvatreniji navijači Aalborga nisu se držali propisane distance pa ih je sudija tokom prvog poluvremena najprije upozorio na to, da bi potom prekinuo utakmicu sve dok nekoliko navijača nije udaljeno s tribine. Potom su preostali gledoci shvatili kako sudija Daugbjerg Burchardt ne misli popustiti, te su na koncu ipak prihvatili držati se propisane distance.

Tako će ova utakmica biti upisana kao prva – nadajmo se i jedina – u istoriji koja je bila prekinuta na neko vrijeme zato što su navijači bili preblizu jedan drugome.