Prvo obraćanje Džeke kao igrača Intera: Oduševljen sam, drago mi je i zbog Kolarova

Džeko
Kapiten bh. reprezentacije bit će stanovnik Meace u naredne dvije godine

Edin Džeko je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Intera. Kapiten naše reprezentacije potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan 11 miliona eura, a zanimljivo da je prije ozvaničenja transfera zaigrao u prijateljskoj utakmici protiv Dinamo Kijeva (3:0) u kojoj je postigao i gol.

Nakon zvaničnog predstavljanja, govorio je za klupsku stranicu kluba sa Đuzepe Meace.

- Sjajno je biti ovdje. Oduševljen sam. Ovo je velika prilika za mene i želim zahvaliti treneru i direktorima što su pokazali toliko vjere u mene i što vjeruju da mogu donijeti potrebnu razliku. Inter je veliki klub, prvaci Italije, a vidio sam kakav je klub tokom mojih šest godina u Seriji A. Sada ću igrati za ovaj klub, oduševljen sam. Jedva čekam da opet zaigram sa mojim novim saigračima - rekao je Džeko, a onda se dotakao trenera Simonea Inzagija (Inzaghi) koji je prethodno vodio Rominog ljutog rivala, Lacio:

- Razgovarao sam s njim i šalili smo se na tu temu. Rekao je: 'Konačno nismo na suprotnim stranama!' Mnogo puta smo se međusobno sukobljavali i sretan sam što mogu raditi s njim jer je u Laciju pokazao šta može. Radujem se treningu s njim - kazao je naš reprezentativac koji nije mogao, a da te se ne spomene svog prijatelja i saigrača, sada u već trećem različitom klubu, Aleksandra Kolarova:

- Pričao sam i s njim. Izgleda da nam je suđeno da budemo zajedno nakon Mančester sitija i Rome. On je sjajan momak i odličan igrač. Drago mi je što ću se opet igrati s njim - poručio je Džeko, a onda poslao poruku za navijače:

- Tek sam stigao, ali znam da Inter ima tim pun zvijezda. Siguran sam da ćemo mi uživati, ali i vi navijači. Veliki pozdrav svima njima. Daću sve od sebe za ovaj klub.