Puca od mišića: Nevjerovatno kako je čuvena zvijer sa fudbalskih terena izgledala kao dijete

.
Nakon što je okačio kopačke o klin Adebayo Akinfenwa čuveni napadač niželigaškog fudbala u Engleskoj je odlučio da se okuša u novom sportu.

 

Iako nikada nije zaigrao u Premiershipu te u vodećim svjetskim klubovima zbog svoje impresivne građe Akinfenwa je tokom igračke karijere s pravom nosio epitet najsnažnijeg fudbalera svijeta.

Akinfenwa se od fudbala oprostio u maju. Ovaj 40-godišnjak je stavio tačku na i u karijeri koja je trajala 21 godinu. Posljednji meč mu je bio poraz njegovogm Wycomea od Sunderlanda u finalu play-offa za plasman u Championship na kultnom Wembleyu.

Pet mjeseci kasnije čuvena fudbalska zvijer je spremna da se okuša u novom sprotu. Za destak dana će imati debitantski nastup u hrvanju.

Bivši našadač je oduvijek bio fan hrvatanja i odlučio je da mu se posveti jer je uvijek otvoren za nova iskustva. "Uvijek su me pitali kada sam išla u penziju šta želim da radim, a odgovor su uvijek bila nova iskustva", kazao je on za Daily Mail.

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Kako bi se pripremio za novi sport Akinfenwa je u proteklom periodu trenirao sa WWE zvijezdom Shemausom.

"Svako ko me gledao kako igram fudbal zna da mi je, kada bih pao, trebalo neko vrijeme da ustanem, a potrebno mi je još više vremena da ustanem u hrvanju kada pokušam da se krećem."

Inače, nakon odlaska u penziju Akinfenwa je angažovano i kao komentator na utakmicama za BT Sport, a sada je odlučio da se okuša u novim izazovima.

Ovaj 40-godišnjak je visok 185 centimetara i vaga 102 kilograma. Kilaža koja definitivno ne odogvara jednom profesionalnom fudbaleru, međutim to ga nije spriječilo da igra svoj omiljeni sport pune dvije decenije.

Tokom karijere koja je trajala 21 goidoniu promijenio je 15 klubova. U karijeri je odigrao više oko 700 mečeva i postigao preko 200 golova.