Real ostvario novu laganu euroligašku pobjedu uz solidan nastup Džanana Muse

.

Košarkaši Real Madrida ostvarili su novu euroligašku pobjedu, ovoga puta protiv ASVEL-a (86:79), a naš Džanan Musa upisao je solidnu partiju za ne toliko mnogo minuta na parketu.

Trener Chus Mateo ponovo je mnogo rotirao i iskoristio dobru igru svojih igrača da neke odmor, a nikoga previše ne isforsira večeras, pa je tako i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa imao manju minutažu.

Real Madrid je tokom cijelog prvog poluvremena imao vodstvo, ali ono nije bilo dvocifreno jer su se Francuzi sasvim dobro držali i imali priključak. Ipak, u finišu prvog poluvremena Real pravi ključnu seriju i na odmor odlazi s 10 poena prednosti (45:35).

U nastavku je domaći tim napravio seriju koja je već omogućila slavlje i mirniju završnicu. Na kraju nije bilo nikakve neizvjesnosti i Real je upisao 22. pobjedu u 24 utakmice u Euroligi ove sezone, što je dovoljno za ubjedljivo vodstvo na tabeli.

Musa je za 19 minuta na parketu postigao devet poena uz tri asistencije i dva skoka. Najefikasniji u Realu bio je Guerschon Yabusele s 20 poena, dok je kod ASVEL-a Paris Lee postigao 21 poen.