Rivaldo: Barcelona je napravila grešku, morali su prodati Messija

Rivaldo
Bivši nogometaš Barcelone Rivaldo smatra da je ovaj klub trebao prodati Lionela Messija još prošlog ljeta i da su trebali uraditi isto što i Real Madrid kada je Juventusu prodao Cristiana Ronalda za 100 miliona eura.

 

Rivaldo je za Barcelonu igrao od 1997. do 2002. godine, a on smatra da je klub s Nou Campa istog trenutka kada je Messi pokazao nezadovoljstvo i želju da napusti klub trebao da ga proda, zaradi novac i okrene novu stranicu.

"Bila je greška što su ga ostavili u klubu. Messija je trebalo prodati dok je još pod ugovorom, isto što je uradio Real s Cristianom. Iskoristili su trenutak i zaradili 100 miliona eura, a počeli su novu priču", rekao je Rivaldo.

Dalje, on je govorio o velikoj krizi u kojoj se Barcelona trenutno nalazi, a podsjećamo, klub je dužan više od milijardu eura.

"Klub mora prodavati, to je jasno, ali srećom da ima igrače koji su na cijeni: Griezmann, Dembele, Coutinho... Ovo im je još jedna šansa za novi početak, neće biti lagano, ali je neminovno", ističe Rivaldo.

Ovaj brazilski nogometaš je 2015. godine okončao svoju karijeru, a treba reći da je 1999. godine osvojio Zlatnu loptu te da je s Brazilom 2002. godine postao prvak svijeta.