Cristiano Ronaldo napušta United, odlazi u tim kojem se mogu suprotstaviti samo rijetki

asdg
Cristiano Ronaldo napušta Manchester United na kraju sezone. To je udarna vijest u većini engleskih medija ove subote.

Kriza rezultata, igre i problemi u svlačionici te loši nastupi (pet utakmica bez gola) "natjerali" su Ronalda da kontaktira Jorgea Mendesa i potraži mu novi klub.

Slavni Portugalac se prošlog ljeta nekako na silu i preko noći vratio u Manchester Uniteda, ali na Old Traffordu se uopšte ne osjeća kao kod kuće.

Prvi koji je objavio vijest o odlasku je The Sun. Crveni đavoli su sve dalje od ispunjenja osnovih ciljeva zbog čega Portugalac planira promijeniti sredinu.

Početak drugog mandata je bio kao iz snova. Pet golova na prva četiri meča. Međutim, malo po malo problemi su se počeli pojavljivati i tim se postepeno ruši kao kula od karata.

Navodno je i Ronaldo nezadovoljan stanjem i kvalitetom ekipe te je iznenađen kakav pad je United zabilježio u odnosu na njegov prvi boravak na Old Traffordu.

Ovaj 37-godišnjak je i Mendesu rekao da treba raditi više nego ikad kako bi bio dovoljno spreman da može potpisati za neki elitni klub kojeg je čini se već odabrao.

Neke informacije govore da će naredna Ronaldova destinacija biti PSG, tim kojem se rijetko ko može suprostaviti u svijetu fudbala, barem gledajući individualni kvalitet.

Ukoliko PSG za novog trenera angažuje Zinedinea Zidanea prvi cilj će biti dovođenje Ronalda, to je navodno francuski trener i ranije zatražio od Leonarda, sportskog direktora Parižana.

Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo u napadu. Zvuči nerealno, ali nerealno je zvučalo da Messi i Ramos igraju u istom timu pa se na kraju ostvarilo. Čini se da je PSG odlučan u namjeri da nemoguće čini mogućim.