Ronaldo: Za Pereza sam bio samo posao, zato sam otišao

Fudbaler Juventusa, Cristiano Ronaldo, kazao je da je otišao iz Real Madrida zbog predsjednika tog kluba, Florentina Pereza.

Portugalac, koji je prešao u Juve za oko 100 miliona eura, u intervjuu za France Football bio je oštar prema prvom čovjeku kraljevskog kluba.

"Na mene je jedino gledao kao na posao. Znam to. Ono što mi je govorio nikada nije dolazilo iz srca. Osjećao sam unutar kluba, pogotovo od predsjednika, da me ne gledaju na isti način kao na početku. U prvih četiri-pet godina osjećao sam se kao 'Cristiano Ronaldo', a poslije je manje bio slučaj. Predsjednik me je gledao na taj način kao da mu više nisam nezamjenljiv, iako to nije govorio", rekao je Ronaldo. i dodao:

"To je ono što me je natjeralo da razmišljam o odlasku. Nekada bih pogledao vijesti gdje su govorili da sam tražio da idem. Bilo je i toga malo, ali istina je da sam uvijek imao utisak da me predsjednik neće ni zadržavati u tome. Da je stvar u novcu, otišao bih u Kinu, tamo bih zarađivao pet puta više nego Juveu ili Realu. Nisam došao u Juve zbog novca. Zarađivao sam isto u Madridu, ako ne i više. Razlika je u tome što me je Juve želio, to su mi jasno stavili do znanja i to su mi pokazali".

Na pitanje da li je na njegovu odluku uticao odlazak Zinedinea Zidana, Ronaldo je odgovorio:

"Moja odluka nije bila bazirana na njegovom odlasku, ali to jeste bila jedna od stvari na osnovu kojeg sam vidio da je ispravno moje mišljenje o situaciji u klubu".

U posljednje vrijeme mnogo se govori i o optužbi za silovanje iz 2009. godine.

"Naravno da mi se ta priča miješa u život. Imam partnerku, četvoro djece, majku koja stari, sestre, brata, porodicu sa kojom sam blizak. Da ne spominjem svoju reputaciju, koja je za primjer. Zamislite šta znači kada vas neko otpuži za silovanje. Znam ko sam i šta sam uradio, istina će izaći na vidjelo jednog dana, vidjet će je i ljudi koji mi sada od života prave cirkus. Objasnio sam sve partneru, moj sin je premlad da bi to razumio, a najgore je majci i sestrama. Zapanjene su i ljute u isto vrijeme, prvi put ih vidim takve", zaključio je Ronaldo.