Rusi o utakmici sa BiH: Imamo dogovor sa Fudbalskim savezom BiH da se meč održi

getty

Sastav za novembarske utakmice još nije objavljen, a voljeli bismo da igramo protiv najjačih igrača, rekao je Djukov

Foto: Getty

Predsjednik Ruskog fudbalskog saveza (RFU) Aleksandar Djukov (Alexander Dyukov) komentarisao je situaciju oko "prijateljske utakmice" između reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine.

- U ovom trenutku smo se načelno dogovorili sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine da se utakmica održi - rekao je Djukov za portal "Sport-Express.ru".

On je naveo kako postoji jedan broj igrača BiH koji su izjavili da neće igrati tu utakmicu. Podsjetimo, Miralem Pjanić, kapiten Edin Džeko, Anel Ahmedhodžić, Luka Menalo i Dennis Hadžikadunić su već javno rekli kako ne žele igrati protiv Rusije dok traje agresija na Ukrajinu.

- Sastav za novembarske utakmice još nije objavljen, a voljeli bismo da igramo protiv najjačih igrača. Ovakve utakmice se moraju održavati kako bi se naš fudbal vratio na međunarodnu scenu. Čekamo 10. oktobar kada će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dati konačan odgovor. Trenutno polazimo od činjenice da će se utakmica održati.

Rusi su dogovarali i utakmicu sa Iranom.

- Od njihovog saveza nemamo nikakve druge informacije. Pripreme za ovaj meč su u toku kao i obično. Moramo da igramo utakmice. Reprezentacija Irana je jaka reprezentacija koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Na osnovu poteškoća u logistici, možemo reći da će se utakmica odigrati u Kataru ili Teheranu. To ćemo kasnije utvrditi.

Podsjetimo, Rusija je 24. septembra igrala protiv Kirgisana (2:1), što je bila prva utakmica te reprezentacije od početka agresije na Ukrajinu 24. februara.