Kreće rasplet u Premijer ligi: S nestrpljenjem se očekuje večerašnji okršaj Zrinjskog i Sarajeva

fk sara
Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a do kraja sezone očekuje nas velika borba za naslov prvaka naše zemlje i opstanak u društvu najboljih.

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 27. kola Premijer lige, a danas ljubitelji fudbala mogu pratiti tri meča. Nakon rezultata u prošlom kolu itekako se zakuhala borba za prvaka naše zemlje jer Sarajevo sada ima svega dva boda prednosti u odnosu na Borac.

 

Pored Sarajeva i Borca u borbu za titulu uključili su se još Zrinjski i Velež, a određene šanse ima i Široki Brijeg koji je peti sa sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera.

Također, dosta uzbuđenja nas očekuje i u borbi za opstanak gdje su Olimpik i Krupa nakon lošeg prvog dijela sezone pokazali da se neće tako lako predati i uspjeli su da se "vrate u život".

Međutim, jasno je da će večeras sve oči biti uprte u Bijelig Brijeg gdje se igra veliki derbi između Zrinjskog i Sarajeva. Bordo klub uspio je u srijedu da vrati samopouzdanje plasmanom u finale Kupa BiH, ali jasno je da ih u Mostaru očekuje izuzetno težak meč.

 

Zrinjski se sa dvije uzastopne pobjede uspio vratiti u vrh tabele i pobjedom protiv Sarajeva bi se u potpunosti uključili u borbu za prvaka. Zrinjski je četiri meča bez poraza u prvenstvu, a s druge strane bordo klub ima dva uzastopna poraza.

Prethodni meč Sarajevo i Zrinjski igrali su na Koševu 6. marta kada su Plemići slavili sa 1:0. Prije toga u prvom meču sezone ovih timova koji se igrao 5. oktobra prošle godine u Mostaru pobijedila je ekipa Sarajeva sa 3:2.

Utakmica u Mostaru igra se od 19 sati i jasno je da mnogi s nestpljenjem očekuju početak ove utakmice. Poznate su i kvote na kladionicama za ovaj meč i odavno nisu bile tako primamljive.

Jasno je da Sarajevo ima blagu ulogu favorita zbog pozcije na tabeli zbog čega je kvota na pobjedu bordo kluba nešto manja. Kvote za ovaj meč možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to OVDJE.

No, prije meča Zrinjski - Sarajevo u Mostaru nas očekuje još jedna uzbudljiva utakmica. Naime, od 15 sati na stadionu Rođeni sastaju se Velež i Krupa što će sigurno biti još jedan od zanimljivih okršaja ovog vikenda.

 

Za Velež je ovo itekako važan meč u borbi za Evropu, ali čak i titulu jer imaju svega četiri boda manje od Sarajeva. S druge strane Krupi "gori pod nogama" i svaki bod im je zlata vrijedan u grčevitoj borbi za opstanak.

Krupa je trenutno posljednja sa 19 bodova i jasno je da ovaj tim u Mostar stiže po pozitivan rezultat. Također, poznate su kvote i za ovu utakmicu i jasno je ko je tu favorit. Kvote možete pogledati na OVOM linku.

Od 15 sati danas nas očekuje još jedna utakmica, a na Tušnju se sastaju Sloboda i Mladost. Ove ekipe su u nešto sigurnijoj zoni što se tiče borbe za opstanak, ali sigurno je da ne žele ništa prepustiti slučaju.

Sloboda ima dva uzastopna poraza i sigurno je da žele prekinuti ovu seriju, dok Mladost na Tušanj stiže nakon pobjede u prošlom kolu protiv Tuzla Cityja.