Sarajevu protiv Krupe pobjeda imperativ, da li će biti treća sreća za "Plave" protiv Tuzla Cityja

Sarajevo
U Širokom Brijegu domaćini dočekuju Olimpik

Danas se igraju preostale tri utakmice 23. kola M:tel premijer lige BiH u nogometu. Od 15 sati igraju Sarajevo - Krupa, a od 17 Željezničar Tuzla City i Široki Brijeg - Olimpik.

Šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović, koji se sredinom sedmice nakon preležane prehlade i propuštena dva meča (Zrinjski 1:0, Široki Brijeg 0:1) vratio na čelo bordo tima, danas neće moći računati na četiri kartonirana igrača - Selmira Pidru, Amera Dupovca, Krstu Velkoskog i Harisa Handžića. Također, odranije je van stroja Mersudin Ahmetović, a sada mu se na listi povrijeđenih igrača pridružio i Đani Salčin.

- Krupa je promijenila poprilično ekipu u odnosu na prvi dio prvenstva - rekao je Marinovićev asistent Danimir Milkanović i dodao:

U ove tri utakmice proljetnog prvenstva pokazali su da posjeduju određeni kvalitet. To je ekipa koju ne smijete potcijeniti i ukoliko im dozvolite da igraju svoju igru, mogu biti vrlo opasni.

S druge strane, Krupa će biti bez Stojana Maksimovića i Nikole Mandića.

Fudbalere Željezničara očekuje novi duel s tuzlanskim „Građanima“, s kojim su u drugom dijelu sezone odigrali već dva duela na Tušnju. U obje te utakmice Tuzla City je ostvarila pobjede, s tim što je druga utakmica završena nakon penala (četvrtfinale Kupa BiH).

- Očekujemo utakmicu u ne baš idealnim okolnostima, zbog stvari koje su se desile u posljednje vrijeme - rekao je trener Željezničara Amar Osim.

- Igramo kući, igramo utakmicu koja, kada je plasman u pitanju za dalji tok prvenstva, može puno odlučiti. Očekujem drugačiju utakmicu taktički, odnosno, drugačiju utakmicu kada je u pitanju sam sadržaj, nego što su bile prethodne dvije - rekao je Osim.

S druge strane, trener Tuzla Cityja Husref Musemić je istakao da nije očekivao da će za kratko vrijeme ponovo igrati sa Željezničarom.

- Treći put igramo u 15-20 dana, vidjet ćemo. Trudit ćemo se da ostanemo na nivou igara koje smo dosad imali, a hoćemo li u tome uspjeti, vidjet ćemo - istakao je Musemić.