Šećerbegović potpisao ugovor sa Slogom o korištenju Tušnja

Fudbalski klub Sloga Simin Han pobjedom nad Slavenom osigurao je plasman u Premijer ligu tako da će Tuzla u idućoj sezoni imati dva prrdstavnika u elitnom rangu takmičenja.

S obzirom na to da stadion Sloge u Simin Hanu nema uslove za odigravanje premijerligaških utakmica, čelnici ovog kluba su ranije govorili da će domaće utakmice igrati na stadionu Tušanj.

Međutim, jučerasnja izjava direktora Javnog preduzeća Tušanj Dževada Šećerbegovića u kojoj je rekao da se Sloga i Sloboda moraju dogovoriti izazvala je pravu pomutnju.

"Klub iz Simin Hana taj problem ne treba rješavati s nama, nego s ljudima iz Slobode. Kako se oni dogovore, tako će biti. Samo podsjećam da prioritet u korištenju terena našeg stadiona imaju nogometaši Slobode i atletičari AK Sloboda Tehnograd", rekao je Šećerbegović.

No, Šećerbegović je iz samo njemu znanih razloga zaboravio spomenuti da je upravo on kao direktor JP koje upravlja Tušnjem stavio svoj potpis na Slogin zahtjev o igranju na Tušnju.

SportSport.ba je došao u posjed ugovora u kojem jasno piše da Sloga ima pravo nastupa na Tušnju u narednoj sezoni.

"Na osnovu Vašeg akta u kome tražite da jedan trening i odigravanje prvenstvenih utakmica BH Telecom Premijer lige BiH (prema Vašem navodu, ukoliko ostvarite ulazak u BH Telecom Premijer ligu BiH) obavještavamo Vas da JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla može udovoljiti Vašem zahtjevu te Vam u prilogu ovog dopisa dostavljamo Ugovor o korištenju Gradskog stadiona "Tušanj" Tuzla za takmičarsku sezonu 2018/2019", stoji u dopisu ugovora kojeg je potpisao Šećerbegović.

 

ugo