Šestorica VAR sudaca dobila otkaz poslije haosa na meču Valencije i Real Madrida

sudije
Španski nogometni savez objavio je kako je šest VAR sudaca dobilo otkaz poslije utakmice Valencije i Real Madrida, na kojoj je igrač Kraljevskog kluba Vinicius Junior isključen poslije incidenta koji je započeo zbog rasističkog iživljavanja domaćih huligana.

 

Igrače Reala navijači su vrijeđali u porazu Real Madrida od Valencije 1:0 u nedjelju. Brazilac se zakačio s navijačima koji su ga navodno rasistički vrijeđali s tribina.

Zatim je zaradio crveni karton zbog udaranja Huga Dura koji ga je želio fizički udaljiti od huligana. Taj potez navijači Valencije ironično su pozdravili s tribina.

Vinicius je poslije utakmice snažnom izjavom osudio ponašanje navijača Valencije i oštro osudio izostanak sankcija od strane La Lige.

No, čini se kako su ipak odlučili reagovati jer je čak šestorica sudaca, uključujući Iglesiasa Villanuevu koji je bio u VAR sobi na tom susretu.

U objašnjenju otkaza stoji kako su fotografije i snimke koje je sudac De Burgos Bangochea dobio na terenu i na osnovu kojih je isključio Viniciusa – bile nepotpune.

Savezu nije jasno zašto su glavnom sucu dostavljene samo snimke udaranja, a ne situacije koja je dovela do cijelog incidenta.