Shearer o Immobileovom simuliranju: Jadan je i sramotan, ovo uopšte nije smiješno

alan
Legendarni napadač Engleske Alan Shearer u BBC-jevom programu posvećenom Evropskog prvenstvu kritikovao je ponašanje Cire Imobillea zbog simuliranja u meču protiv Italije gdje je, nekoliko sekundi nakon izležavanja i traženja penala, ustao i proslavio gol svog tima.

 

Immobile je nakon jednog duela s Janom Vertonghenom pao na pod i tražio penal, nakon čega se previjao u nadi da će VAR reagovati i eventualno svirati penal za Italiju.

Kako ga je sudija u prvi mah ignorisao, a igra se nastavila, Barella je došao do lopte i prošao kroz odbranu Belgije te sjajnim udarcem pogodio dalji ugao i svom timu donio vodstvo. Čim je shvatio šta se desilo, Immobile je ustao i otrčao slaviti sa saigračima, zbog čega je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Shearer je otvoreno rekao da je takvo ponašanje Immobilea jadno si sramotno.

"Uopšte se ne želim smijati jer je ovo jadno. Može se vidjeti kako gleda prema sudiji prije nego što će pasti, a to je jadno i sramotno", rekao je Shearer.

Ništa blaži nije bio ni Gary Lineker koji je rekao da je Immobile, nakon što je lopta u ušla u gol, imao "čudesan oporavak".

Ubrzo nakon tog gola Italija je preko Insignea postigla i drugi gol, a utješni pogodak za Belgiju postigao je Lukaku s bijele tačke. Italija će u polufinalu igrati protiv Španije.

https://twitter.com/Oddschanger/status/1411261623596167169?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1411261623596167169%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fsport%2Fnogomet%2Fshearer-o-immobileovom-simuliranju-jadan-je-i-sramotan-ovo-uopste-nije-smijesno%2F210703043

Foto: Twitter/Screenshot