Spahićeva porodica moli za razumijevanje, Emiru je potreban mir kako bi se što prije oporavio

Stanje Emira Spahića iz dana u dan je bolje, a prema očekivanjima ljekara bivši kapiten bi mogao do kraja sedmice napustiti Odjel intenzivne njege.

Posljednjih dana saobraćajna nesreća i liječnički tretman kojem je podvrgnu Spahić tema su medija u Bosni i Hercegovini, ali i šire. U medijima su se pojavljivale razne informacije, koje su govorile o stanju Spahića, a svakako da je sve to uznemirivalo i porodicu bh. fudbalera.

Tim povodom medijima se obratio i Halil Škaljić, daidža Emira Spahića, koji je sviju zamolio da prije svega poštuju privatnost porodice, ali i da je u ovom momentu za potpuni oporavak povrijeđenog Spahića potreban mir - piše Sport1.

- Obzirom na veliku zainteresovanost medija i javnosti u Bosni i Hercegovini želio bih da obavijestim javnost da (dez)informacije u medijima vezano za liječenje Emira Spahića dolaze iz nepouzdanih izvora, te da iste nisu tačne. Kako je zakonom obavezan obezbijediti pravo na privatnost svakog pacijenta, KCUS ne objavljuje informacije vezano za zdravstveno stanje i medicinski tretman svojih pacijenata, rekao je Škaljić i nastavio:

- Također koristim priliku da obavijestim da se Emir osjeća dobro, da njegov oporavak teče planiranom dinamikom, te Vas u ime porodice ljubazno molim da svi pružimo podršku u tom procesu, tako što ćemo poštovati njegovu privatnost. Još jednom se zahvaljujemo javnosti na interesovanju, lijepim željama i razumijevanju da je za Emirov sto brzi oporavak potrebno mirno okruženje, te da su zbog toga posjete ograničene samo na članove najuže porodice, rekao je Škaljić u svom obraćanju.