Španski mediji otkrivaju: Zašto Barcelona danima šuti o učešću u Superligi

barca
Čelnici Barcelone nisu se oglašavali o dešavanjima u već sada neuspjeloj evropskoj Superligi, a tamošnji mediji pišu da ovaj katalonski klub ima jasne razloge zbog kojeg je birao takav način oglašavanja.

 

Naime, španski list "Sport" piše da se Katalonci ne žele oglašavati dok odluka ne prođe Skupštinu kluba i da je predsjednik Joan Laporta zajedno s rukovodstvom kluba u stalnom kontaktu sa svim uključenim stranama te da s tim u vezi ne želi praviti dodatne greške i probleme.

Navodi se također da je Laporta u uguvoru o pristupanju kluba u Superligu unio važnu klauzulu da konačne odluke uvijek donosi Skupština i na taj način je navodno oslobodio klub plaćanja "penala" u slučaju istupanja iz ovog takmičenja.

Katalonski El Mundo Deportivo ranije je pisao da Barcelonino učešće u Superligi isključivo ovisi od volji sociosa (članova kluba), iako je već mjesecima poznato da je ovaj klub načelno pristao igrati u ovom projektu.

Podsjećamo, Barcelona je zajedno s Real Madridom i Juventusom jedini klub koji još uvijek nije zvanično istupio iz Superlige, iako se očekuje da će ovaj projekat i zvanično doživjeti krah u narednim satima, eventualno danima.